Headerbild

Allsvenskan 2022

Välkomna till årets kappseglingsfest i Åmål!

45 race som körs precis utanför Udden väl inom synhåll med direktkommentering, live-streaming och uppdaterad resultatuppföljning. Toppsegling direkt utanför strandkanten.

Sveriges 18 främsta kappseglingsklubbar gör upp om titeln Sveriges bästa kappseglingsklubb i Allsvenskan i segling. Efter 2 avklarade deltävlingar av 4 ligger SSÅV på 3:e plats efter segern i den första i Skanör och sedan en 7:e plats i den andra i Långedrag. Den 4:e och sista deltävlingen kommer att seglas i Saltsjöbaden i mitten av september.

Nu är det alltså dags för SSÅV att tillsammans med Svenska Seglarförbundet arrangera deltävling 3 i Åmål. Besättningen den här gången består av Signe Pettersson, Katrin Steverding, Gustav Skålén, Fredrik Pettersson och Tomas Skålén, i stort sett samma gäng som vann delsegling 1 i Skanör. Möjligheten att upprepa det fina resultatet finns, men som i all idrott är det mycket som ska klaffa för att nå högst upp. Målsättningen är att komma med i finalseglingen.

Kappseglingsbasen ligger på Udden utanför gästhamnen med kappseglingsbanan på vattnet strax utanför med gott om plats för åskådare. Där finns också skärmar som visar seglingarna i realtid och resultaten för varje race. Några av våra sponsorer visar upp sina verksamheter och de seglare som inte är på vattnet kommer också att mingla runt och titta på de som seglar.

Under de 3 dagarna kommer totalt 45 race att seglas där varje race tar 10-15 minuter. 6 båtar av typen J70 används och de mixade besättningarna består av 4 eller 5 seglare. När första racet är klart byts besättningarna ut ute på vattnet och 6 nya besättningar kör race 2, och så fortsätter det. Varje klubb kommer att ha seglat 15 race innan deltävlingen är avslutat. De 6 bäst placerade klubbarna gör sedan upp i ett finalrace om de 6 först placeringarna där finalresultatet räknas dubbelt. Mycket kan hända där. Mellan racen skeppas besättningarna in och ut från en brygga innanför piren vid udden och kappseglingsbåtarna med 3 stycken RIB-båtar.

Deltagarförteckning,

På Sailarena kan du läsa vilka personer som ingår i respektive lag.


Tider, om vädrets makter är med oss:
Fredag den 19/8 kl 12 börjar första racet. Sedan håller vi på framåt till kl 17-18.
Lördag den 20/8 kl 9 börjar dagens första race och sedan håller vi på hela dagen framemot kl 17.
Söndag den 21/8 kl 9 börjar dagens första race. Finalseglingen kommer sedan att köras nån gång mellan kl 14 och 15.

Har ni inte möjlighet att komma och titta, gå in på länkarna och följ direktsändningarna av seglingarna och resultaten digitalt.

Livesändning via Youtube

Fredag: https://youtu.be/-GVo9efjeuI

Lördag: https://youtu.be/td-AwYmyu_0

Söndag: https://youtu.be/PYYec4NYC94

Resultaten kan du se här.

Segelsällskapet Åmålsviken, SSÅV, kör i år sin tredje säsong i Allsvenskan i Segling!

Klubben har som klar målsättning att bli en permanent klubb i Allsvenskan i Segling. Vår satsning på Allsvenskan är ett led i att utöver att hänga med i den sportsliga utvecklingen också bredda intresset för seglingen i Åmål. Nya regler införs fr.o.m. 2021 där besättningen i varje race måste bestå av minst 2 personer av varje kön. Dessutom måste minst en vara ungdom. Detta innebär att vår satsning på kvinnor och ungdomar nu får ytterligare fokus på kappsegling. Vi är övertygade om att vår satsning i Allsvenskan får ringar på vattnet och ökar intresset för segling på alla nivåer i Åmål och övriga klubbar runt Vänern. Alla race på alla deltävlingar direktsänds på Youtube och Facebook!

Här kan du läsa om Allsvenskan på Svenska Seglarförbundets hemsida.

Seglingsföreskrifter

Seglingsföreskrifter för Allsvenskan i Segling.

Foto: Allsvenskan

Foto: Allsvenskan

SSÅV:s huvudsponsorer för Allsvenskan är:

Övriga sponsorer är:

 

Adress

SS Åmålsviken Strandgatan 7 66231 Åmål

Kontakt

Tel: 053215270 eller 0723115270 E-post: info@ssav.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Huvudsponsorer Allsvenskan

Övriga sponsorer Allsvenskan