Headerbild

Allsvenskan 2023

Välkomna till årets kappseglingsfest i Åmål den 18-20 augusti!

Foto: Daniel Stenholm

Hjärtligt välkomna till vår kappseglingsbas på Udden för årets allsvenska deltävling 3 den 18-20 augusti. Udden kommer att erbjuda perfekt åskådarplats när de 45 delseglingarna plus finalen körs strax utanför stranden. 18 lag gör upp om placeringarna där varje lag kör 15 race.och på söndag eftermiddag kommer finalsegling att gå av stapeln med de 6 bästa lagen från grundomgångarnas 45 race. 6 st likadana båtar (båttypen kallas J70) körs i varje race. Varje lag består av 4 eller 5 seglare och seglarna körs ut till tävlingsbåtarna från Udden och tillbaka när racet är klart, Seglarna som inte kappseglar eller är på till eller från racen minglar på Udden eller vilar sig inne på Dalsland Outdoors.

Laget som seglar för SSÅV i Åmål  består av Per Boström, skeppare, med Signe Pettersson, Frida Jansson, Daniel Bäck och Fredrik Edgren i besättningen. Förra året lyckades hemmalaget SSÅV ta hem slutsegern både i deltävlingen hemma samt totalt. Vi får se hur det går i år… Vad vi vet är att det blir väldigt jämnt och det är små marginaler som avgör. Ett starkt publikstöd kan bli tungan på vågen. Efter de 2 första deltävlingarna ligger SSÅV på 5:e plats totalt och Strängnäs Segelsällskap leder. Efter deltävling 3 i Åmål körs den sista deltävlingen i Strängnäs i mitten av september.

Seglingarna följs bäst från Udden där mycket skickliga speakers och expertkommentatorer rapporterar varje race plus att en storbildsskärm visar utsändningarna med bl. a. drönarbilder och löpande följer upp resultaten.

Flera av våra sponsorer och partners finns på plats på Udden där också bl. a. Svenska Sjöräddningssällskapet och Vänerkajak visar upp sig. Kaffe och enklare tilltugg finns också att köpa för en billig peng.

Preliminärt seglingsprogram: Fredag kl 12-18, lördag kl 9 till 18 och söndag kl 9 till 15. Vädrets makter kan påverka tiderna för dagarnas start och sluttider.

De som inte kan vara på plats kan följa tävlingarna via livesändningslänkarna för Allsvenskan i Åmål,

Fredag: https://youtube.com/live/hjzEscZlL80?feature=share
Lördag: https://youtube.com/live/ScHUMq5JkTI?feature=share
Söndag: https://youtube.com/live/tUQIZgZF6qI?feature=share

Kappseglingsschema: Allsvenskan-Åmål-2023-seglingsschema
Resultat: Live resultat

Facebook event: https://fb.me/e/18srY13sS

Allsvenskan hemsida, där du kan läsa mer om tävlingarna och annan intressant information.

Nytt för i år är att du kan se ett sammandrag på Sportkanalen/TV4 måndagen efter varje allsvenska helg kl. 21.30 som ligger kvar länge på CMore. Johan Anderberg kommer att vara programledare och med denna satsningen kommer en bredare publik kunna ta del av Sveriges mest underhållande Allsvenska!

SSÅV:s huvudsponsorer för Allsvenskan är:

Övriga sponsorer är:

Adress

SS Åmålsviken Strandgatan 7 66231 Åmål

Kontakt

Tel: 053215270 eller 0723115270 E-post: info@ssav.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Huvudsponsorer Allsvenskan

Övriga sponsorer Allsvenskan